ABN Amro heeft sinds zaterdagavond opnieuw te kampen met een storing. De bank meldt dat de diensten niet beschikbaar of erg traag zijn.

Volgens de website AlleStoringen begon de storing rond 18.30 uur. De bank liet via Twitter weten dat het gaat om een DDoS-aanval.

Klanten kunnen niet of nauwelijks inloggen en klanten van de bank zeggen op de website van AlleStoringen dat ze een melding te zien krijgen waarin staat dat door een storing afschrijvingen van betaal- en geldautomaten nog niet zichtbaar zijn.

''Het gaat hier niet om een hack. De veiligheid van Internet Bankieren, Mobiel Bankieren en iDeal zijn op geen enkel moment in het geding", benadrukt ABN Amro in een bericht op Twitter. Op het moment doet de bank naar eigen zeggen ''van alles om deze aanval te bestrijden".

Overbelast

Bij een zogenoemde DDoS-aanval wordt een internetsite bestookt met grote hoeveelheden dataverkeer, zodat de server overbelast raakt en de website moeilijk of helemaal niet te bereiken is.

Deze maand kampte de bank al vaker met storingen. Vrijdagochtend nog konden klanten ook geen gebruikmaken van de diensten Internet Bankieren, Mobiel Bankieren en iDeal.