Streamingdienst Netflix kreeg er afgelopen kwartaal 8,3 miljoen nieuwe abonnees bij, een recordaantal voor het bedrijf.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die Netflix maandagavond Nederlandse tijd bekendmaakte.

Het vorige record stond op 7,05 miljoen tijdens het laatste kwartaal van 2016. In totaal heeft Netflix nu bijna 117,6 miljoen abonnees.

Kwartaalcijfers

De omzet van Netflix steeg de afgelopen drie maanden met een derde tot bijna 3,3 miljard dollar. De nettowinst verdrievoudigde tot 185,5 miljoen dollar.

Het bedrijf boekte 39 miljoen dollar af op niet-uitgebrachte content. Dat heeft te maken met het ontslag van Kevin Spacey wegens beschuldiging van seksueel wangedrag. Daardoor moest hij uit de hitserie House of Cards worden geschrapt en werd een film waarin hij speelde geannuleerd.

In heel 2017 boekte het bedrijf een totale omzet van bijna 11,7 miljard dollar, vergeleken met ruim 8,8 miljard het jaar ervoor. De jaarwinst bedraagt ruim 558,9 miljoen dollar, tegenover bijna 186,7 miljoen in 2016.

Stranger Things

Netflix noemt onder meer de film Bright met Will Smith als een van de succesvolste titels van het afgelopen kwartaal. Bright staat volgens Netflix hoog in de lijst van meestbekeken content ooit die door het bedrijf zelf is geproduceerd. 

Ook het tweede seizoen van The Crown en Stranger Things en het vierde seizoen van Black Mirror worden genoemd.

Nieuwe producties

Dit jaar steekt het bedrijf ongeveer acht miljard dollar in de productie van series en films. Daar zitten ook steeds meer niet-Engelstalige producties bij. In november werd al aangekondigd dat Undercover de eerste Vlaams-Nederlandse productie wordt.