Apple-CEO Tim Cook gelooft niet in het overmatig gebruik van technologie en waarschuwt voor sociale media.

Dat deed Cook tijdens een bezoek aan een Britse school, meldt The Guardian. Cook bezoekt Europese scholen om een nieuwe programmeercursus voor scholieren te promoten.

"Ik geloof niet in het overmatig gebruik van technologie", zei Cook tijdens zijn bezoek. "Er zijn nog steeds concepten waar je over moet praten en die je moet begrijpen. In een cursus literatuur, moeten ze daar veel technologie gebruiken? Waarschijnlijk niet."

Cook ging ook in op de invloed van sociale media. "Ik heb zelf geen kinderen, maar ik stel wel wat regels voor mijn neefje. Er zijn dingen die ik hem niet toesta; ik wil hem niet op een sociaal netwerk."

Sociale media krijgen de laatste tijd veel kritiek. Zo zijn verschillende oud-topmensen van Facebook kritisch over de risico's die het sociale netwerk met zich meebrengt.

Voormalig Facebook-topman Chamath Palihapitiya stelde onlangs nog dat sociale media als Facebook een gevaar zijn voor de maatschappij. Facebook reageerde daarop door te stellen dat het maatregelen doorvoert om positief gebruik van zijn netwerk te bevorderen.

Kritiek Apple

Apple kreeg eerder deze maand zelf nog kritiek over het gebruik van de iPhone door kinderen. Twee grote aandeelhouders van het bedrijf vragen Apple om ouders meer controle te geven over wat kinderen wanneer op hun iPhones kunnen doen.

Ook roepen ze op de gevolgen van langdurig gebruik van telefoons door kinderen te onderzoeken. Apple reageerde na de kritiek met de belofte om ouders meer controle te geven over wat hun kinderen op iPhones en iPads doen.