Gamestreamingdienst Twitch heeft nieuwe functies onthuld voor videomakers. Met de 'video producer'-functies is het mogelijk om landingspagina's te maken, evenals herhalingen van hun content.

Dat schrijft Twitch donderdag in een blogbericht. Gebruikers kunnen ook een klok aanmaken die aftelt tot het moment dat de livestream begint.

Verder is er een nieuw onderdeel toegevoegd aan het uploadproces. Het gaat om 'Premieres', waarmee gebruikers een video eerder kunnen tonen aan bepaalde gebruikers. "Het is een soort première voor een film", aldus Twitch. Hier is wel een landingspagina voor vereist. Kijkers kunnen vervolgens een herinnering aanzetten voor de video, voor deze beschikbaar is gemaakt.

Twitch kondigde donderdag ook aan een meerjarige samenwerking met Disney Digital Network te hebben gesloten, meldt Ars Technica. Vier videomakers die door Disney aangestuurd worden, gaan exclusieve content maken voor de gamestreamingdienst. Het gaat om Jacksepticeye, LuzuGames, Markiplier en Strawburry17.

Wat voor soort content de vier gaan maken, is nog niet bekend. Ook is niet duidelijk hoe vaak zij video's gaan uploaded naar Twitch. De vier videomakers hebben ook kanalen bij concurrent YouTube, waar ze gezamenlijk ruim 44 miljoen abonnees hebben.