Skype is begonnen met het testen van gesprekken met end-to-end-encryptie. De functie heet "Private Conversations".

Voor de versleuteling wordt gebruikgemaakt van het Signal Protocol dat Open Whisper Systems ontwikkelde. Dat meldt Skype donderdag in een blogbericht. Open Whister Systems is het bedrijf achter de chat-app Signal.

De nieuwe functie is beschikbaar voor iedereen die de bètaversie van Skype, genaamd Skype Insider, gebruikt op Windows, Mac, Linux, Android of iOS. Vooralsnog is het alleen mogelijk om privégesprekken te starten met andere gebruikers die de bètaversie hebben.

Met de end-to-end-encryptie worden gesprekken, bestanden en audioberichten versleuteld. Audio- en video-gesprekken worden nog niet versleuteld.

Veiliger

Met end-to-end-encryptie kan de inhoud van een bericht alleen gelezen worden door de ontvanger en degene die het bericht verstuurt. De gesprekken kunnen nog wel onderschept worden, maar het is veiliger dan geen of veel andere vormen van versleuteling.

Eerder voegden ook Facebook Messenger, iMessage en WhatsApp end-to-end-encryptie toe aan hun apps. In het geval van Skype en Facebook Messenger moeten gebruikers echter wel aangeven dat ze hier gebruik van willen maken.