LG rolt zijn mobiele betaaldienst LG Pay in juni uit naar de Verenigde Staten. Het is voor het eerst dat de electronicafabrikant zijn betaaldienst buiten thuisland Zuid-Korea beschikbaar maakt.
 

Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap.

Mobiele betaaldiensten maken het mogelijk om een pinpas te vervangen door een smartphone. Gebruikers kunnen hun telefoon tegen een betaalautomaat houden om de betaling contactloos te voltooien. Dat werkt via een nfc-chip, die in nagenoeg elke moderne smartpone zit.

LG overweegt zijn betaaldienst in de Verenigde Staten de naam LG Wallet te geven. De dienst wordt eerst beschikbaar op LG's nieuwste vlaggenschip, de G7. In 2019 komt de betaaldienst ook naar andere toestellen.

LG’s plannen voor een mobiele betaaldienst gaan terug tot 2015.

LG Pay is sinds juni 2017 beschikbaar in thuisland Zuid-Korea. Daar concurreert het bedrijf onder meer met Samsung Pay, van de eveneens Zuid-Koeraanse smartphonemaker. Samsungs mobiele betaaldienst is beschikbaar in achttien landen. Nederland zit daar niet tussen.

Nederland

Op het wereldtoneel werken onder meer grote spelers als Apple en Google aan een dienst waarmee gebruikers kunnen betalen met een smartphone.

Google maakte deze week bekend zijn dienst te hernoemen van Android Pay naar Google Pay. Zowel Google Pay als Apple Pay zijn nog niet beschikbaar in Nederland.