ABN Amro nodigt klanten uit om betaal-wearables te testen. De bank experimenteert met onder meer horloges en ringen voor contactloos afrekenen.

ABN Amro nodigt 500 klanten uit om zijn contactloze betaal-wearables te testen. Het gaat om een ring, een armband, een horloge en een sleutelhanger.

Alle vier de wearables bevatten een NFC-chip waardoor ze voor contactloze betalingen kunnen worden gebruikt. Volgens ABN Amro zijn de accessoires wereldwijd te gebruiken, en is de bank daarmee de eerste met die klanten wereldwijd laat betalen met een wearable.

Zo kun je binnenkort in Nederland met een ring betalen
160
Zo kun je binnenkort in Nederland met een ring betalen

Nieuwe methoden

Volgens ABN Amro is 50 procent van alle betalingen op dit moment al contactloos. Vooralsnog gaat het dan vooral om betalingen met een pinpas of smartphone. Met de publieke test wil ABN Amro zien of ook andere methoden aansluiten bij de wensen van de klant.

Klanten van ABN Amro kunnen zich bij de bank aanmelden voor de proef, die loopt van 8 februari tot en met 1 juni 2018. Voor contactloos betalen met wearables gelden dezelfde regels als bij de pinpas: beplatingen van maximaal 25 euro per keer en bij elke 50 euro moet de klant zijn pincode invoeren. Voor de beveiliging van de wearables werkt de bank samen met Mastercard en DIGISEQ.