In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Met deze week de processorlekken Meltdown en Spectre en een vooruitblik op de CES.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (6 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Processorlekken

De kwetsbaarheden Meltdown en Spectre werden deze week door beveilingsonderzoekers gepubliceerd. Via fouten in de processors is het voor kwaadwillenden mogelijk om toegang te krijgen tot het geheugen van de computer. Daarmee is geheime informatie zoals wachtwoorden en bankgegevens in potentie bereikbaar. Hoe zit het precies en wat kun je doen?

CES

Volgende week vangt de Consumer Electronics Show weer aan in Las Vegas. Wij zijn erbij, maar wat verwachten we ervan? We behandelen kort de komst van 8K-tv's en zelfrijdende auto's.

Wil jij een kijkje achter de schermen vanaf CES, de grootste gadgetbeurs ter wereld? Onze verslaggevers Jeroen en Bas houden je vanuit Las Vegas tussen 7 en 12 januari op de hoogte via WhatsApp. Voeg 0613020560 toe aan je adresboek en app CES AAN. Je krijgt geen bevestigingsbericht, maar zal vanzelf updates ontvangen!

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.