Oprichter en voormalig Uber-CEO Travis Kalanick zou van plan zijn om 29 procent van zijn aandelen te verkopen.

Dat schrijft Reuters op basis van een anonieme bron. Met de aandelenverkoop zou Kalanick in één keer rond de 1,4 miljard dollar verdienen, omgerekend ongeveer een kleine 1,16 miljard euro.

Tot op heden heeft Kalanick nog nooit aandelen verkocht. De transactie zou de topman voor het eerst een miljardair maken.

Kalanick heeft op het moment tien procent van de aandelen van Uber. De verkoop van zijn deel zou onderdeel zijn van een investeringsplan van SoftBank Group, dat 17,5 procent van de aandelen wil opkopen.

De voormalige CEO zou hebben aangeboden om de helft van zijn aandelen af te staan, maar SoftBank zou niet meer nodig hebben dan 29 procent. Er zou bij personeel van Uber zeer veel interesse zijn om aandelen aan SoftBank te verkopen.

Opspraak

Kalanick stapte afgelopen jaar op nadat Uber meermaals in opspraak kwam. Hij werd later opgevolgd door Dara Khosrowshahi, die eerder actief was als CEO van Expedia.

Volgens geruchten probeerde de topman zijn oude CEO-positie op een bepaald punt weer te bemachtigen door invloed uit te oefenen binnen de raad van bestuur, iets dat hij zelf ontkent.