LOS ANGELES - De politie in de Amerikaanse staat Florida heeft naar eigen zeggen een van de grootste 'filmpiraten' van Hollywood opnieuw opgepakt. De man wordt verdacht van het illegaal kopiëren en verspreiden van bioscoopfilms via onder meer het internet, soms al weken voor de première.

De verdachte verschafte zich onder meer toegang tot voorvertoningen waar hij met een camcorder opnames van hoge kwaliteit maakte van de films.

De man werd al meer dan een jaar geleden voor hetzelfde vergrijp gearresteerd en aangeklaagd, maar hij wist voor voor zijn eerste voorgeleiding te ontsnappen, aldus The Los Angeles Times woensdag.

De arrestant was de eerste Amerikaan door een federale rechter in staat van beschuldiging werd gesteld wegens filmpiraterij. De Amerikaanse filmindustrie zegt door deze illegale activiteit ongeveer 3,5 miljard dollar schade per jaar op te lopen. Mede als gevolg van de daden van deze verdachte worden bezoekers van voorvertoningen tegenwoordig gefouilleerd om te zien of ze geen camcorders bij zich dragen.