LOS ANGELES - Sony lijkt iets te karig zijn geweest met zijn draagbare Playstation. Hackers blijken in rap tempo nieuwe functies voor de spelcomputer te ontwikkelen, zo blijkt uit een inventarisatie van persbureau Reuters.

Sinds het apparaat op 24 maart in de verkoop is gegaan in de Verenigde Staten zijn er onder meer een chatdienst en een mogelijkheid voor het bekijken van digitaal opgenomen tv-programma's 'toegevoegd'. Hackers maken daarbij gebruik van de kleine openingen die Sony voor buitenstaanders heeft achtergelaten.

Belangrijk voor de nieuwe functies blijkt de mogelijkheid van de Playstation Portable (PSP) om via een draadloos netwerk (WiFi) tegen elkaar te gamen. Een simpel chatprogramma kan daar ook gebruik van maken. Voor het ophalen van internetpagina's dient een webbrowser die een racespel (Wipeout Pure) nodig heeft om op een website van Sony te komen.

Daarvoor moeten wel de netwerkinstellingen worden gewijzigd, maar voor de meeste gebruikers kost dat weinig moeite. Op internet circuleren zelfs speciale internetpagina's die op het PSP-scherm passen.

Sony heeft de PSP vooral ontwikkeld om te kunnen gamen. Daarnaast zijn mogelijkheden aanwezig om muziek te beluisteren en om films te bekijken. In Europa is het apparaat nog niet op de markt.