Het Twitter-account van John McAfee is woensdag tijdelijk gehackt geweest. Inmiddels is het account weer in handen van de beveiligingsexpert zelf.

Dat meldt McAfee donderdag zelf op Twitter. 

Het account van McAfee werd na de hack gebruikt om minder bekende cryptovaluta te promoten. "Hoewel ik een beveiligingsexpert ben, heb ik geen controle over de beveiliging van Twitter", aldus McAfee op Twitter. Naar eigen zeggen is het sociale medium op de hoogte gesteld van de aanval.

Tegenover de BBC weigerde Twitter te reageren, maar bracht wel zijn adviezen over beveiliging onder de aandacht. Het sociale netwerk heeft tweestapsverificatie, waarbij een gebruiker een code die naar een mobiele telefoon is gestuurd moet invullen naast zijn wachtwoord. Zo moet hacken voorkomen worden.

Telefoon gehackt

McAfee beweert echter dat zijn mobiele telefoon waarschijnlijk ook gehackt is. Hij zegt de tweestapsverificatie geactiveerd te hebben, maar denkt dat de hacker de code onderschept heeft. McAfee was naar eigen zeggen op dat moment op een boot en kon zijn provider - AT&T - niet bereiken om het probleem op te lossen.

"Het enige wat de hacker heeft gedaan is het overnemen van mijn Twitter-account. Het had veel erger kunnen zijn", aldus de beveiligingsexpert. Inmiddels heeft hij de tweestapsverificatie van al zijn accounts verwijderd als voorzorgsmaatregel. De berichten die de hacker zou hebben geplaatst, zijn verwijderd.

Beveiligingsbedrijf

McAfee is vooral bekend als oprichter van beveiligingsbedrijf McAfee. In 2016 was hij ook presidentskandidaat voor de Amerikaanse Libertarian Party. Tegenwoordig werkt hij aan de naar eigen zeggen "best tegen hacken beschermde telefoon ter wereld".