AMSTERDAM - Twee Nederlandse weblogs zijn bedreigd na het linken van een seksvideo vorige week. De twee weblogs, Zeikerdje.com en Jaggle.nl , linkten naar een video die een 19-jarige jongeman uit Almere online had gezet. Op de video was te zien hoe de Almeerder seks had met een zestienjarige plaatsgenote.

Volgens de twee weblogs zijn zij bedreigd door zowel de 19-jarige als de vader van het meisje. De weblog Jaggle.nl werd vorige week al getroffen door een zogenoemde DDos-aanval. De aanval was eerder die week aangekondigd door de 19-jarige Almeerder. Door deze aanval was de weblog afgelopen woensdag en donderdag moeilijk bereikbaar. De beide weblogs werden ook via e-mail bedreigd door de 19-jarige Micheal B.

Zondagavond werd het hostingbedrijf van Zeikerdje.com, We Dare, telefonisch bedreigd door onbekenden. Het hostingbedrijf nam de bedreigingen serieus op en schakelde de politie in. De politie hield het pand van het hostingbedrijf de hele nacht in de gaten. We Dare haalde uit voorzorg Zeikerdje.com offline.

"Afgelopen weekeinde is het vormen gaan aannemen waar de honden geen brood van lusten", zegt Jeroen Otten van Zeikerdje.com tegen Webwereld. "Ik ben behoorlijk geschrokken, zeker nadat er zondagavond ook een fles door het raam is gegaan."