Investeerder Shervin Pishevar trekt zich terug uit zijn bedrijf Sherpa Capital, wegens aantijgingen van aanranding en verkrachting.

Dat meldt Reuters op basis van een verklaring van Pishevar’s advocaat. De topman deed eerder al een stap terug uit het techbedrijf Hyperloop One, waar hij één van de oprichters van is.

Pishevar werd recent door vijf vrouwen beschuldigd van aanranding. Eén vrouw zegt daarnaast door hem te zijn verkracht toen ze samen in het buitenland waren.

Sherpa Capital was één van de vroegste investeerders in taxidienst Uber.

Sherpa-familie

De topman heeft alle beschuldigingen tot nu toe ontkend. "Ik sta niet toe dat mijn vijanden mijn Sherpa-familie dit gevecht in sleuren", vertelt Pishevar in een verklaring. "Daarom heb ik besloten om mijn banden met Sherpa Capital per direct te verbreken."

Sherpa Capital zei onlangs geen aantijgingen van aanranding binnen het bedrijf te hebben ontvangen. Er werd wel een onafhankelijk onderzoek gestart. Pishevar stapte vorige maand naar de rechter. Volgens hem zijn de beschuldigingen smaad en wordt zijn reputatie hierdoor beschadigd.