Twitter laat gebruikers met een nieuwe functie meerdere tweets in een zogenoemde thread in één keer opstellen en versturen.

De functie wordt de komende weken uitgerold naar de apps voor iOS en Android en naar Twitter.com, meldt het bedrijf dinsdag.

Met de nieuwe thread-functie kunnen gebruikers meerdere tweets schrijven die met elkaar samenhangen, en die in één keer als zogenoemde thread publiceren. Later kunnen gebruikers alsnog extra berichten aan hun threads toevoegen.

Met de functie zegt Twitter tegemoet te komen aan de manier waarop het sociale netwerk gebruikt wordt. Dagelijks worden volgens Twitter honderdduizenden threads getwitterd.

Die threads, ook wel draadjes, zijn meerdere tweets van dezelfde gebruiker die steeds op de voorgaande tweet inhaken. Zo ontstaat een langer verhaal van gekoppelde tweets. Om zo'n thread te maken moesten gebruikers tot nu toe steeds een tweet versturen, en daar weer op reageren.

Threads zijn straks ook beter herkenbaar, door een 'show this thread'-knop. Begin november verdubbelde Twitter de tekenlimiet voor alle gebruikers. Sindsdien kunnen tweets uit 280 in plaats van 140 tekens bestaat.