RTL biedt series en films aan via internet

HILVERSUM - RTL Nederland gaat vanaf 2 mei film en series aanbieden via internet. Op een nieuwe site van RTL kunnen internetters voor 1,30 euro naar hun favoriete serie of film kijken. Betalen gebeurt via een telefoonnummer dat na een vijf minuten durende gratis promovideo verschijnt. Dat heeft directeur Peter op de Beek van RTL Nederland Interactief donderdag laten weten.

Het gaat in eerste instantie om een experiment waarbij onder meer de Belgische misdaadserie Aspe, de dramareeks Matroesjka's en vooral Nederlandse films als Soldaat van Oranje en Flodder te zien zullen zijn.

"We starten met series die een begin en een einde hebben, omdat een serie als Goede Tijden Slechte Tijden om een te grote investering zou vragen", aldus Op de Beek. "Dat moet je meteen voor een beperkte doelgroep vijf dagen per week content leveren."

Idols

De wijze van betalen is volgens Op de Beek redelijk uniek omdat bellers geen toegangscode krijgen. "Het bellen naar het betreffende telefoonnummer is voldoende. Een stem wenst je veel plezier bij het kijken en dan hang je op. De methode is ook gebuikt bij Idols, waar duizenden audities voor een euro te zien waren."

De gekozen films en series zijn overigens eenmalig te zien. Het is niet mogelijk ze door te sturen of te downloaden. "De kijker krijgt ongeveer twee uur de tijd om een film van anderhalf uur te bekijken. Terugspoelen en zoeken kan wel."

/LINK

Uitzending gemist

Tip de redactie