Nederlandse Twitteraars spraken het afgelopen jaar het meest over banen, de prestaties van het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal en de Amerikaanse president Donald Trump.

De meestgebruikte hashtag was net als in verschillende eerdere jaren #vacature, meldt Twitter dinsdag in een jaaroverzicht. Volgens het sociale netwerk betekent dit dat Twitter nog steeds een belangrijke rol speelt voor werkzoekenden en werkgevers.

De hashtag #nieuws staat op de tweede plaats, voor #voetbal (3e plek) en #Trump (4e). Ook de hashtag #Kamergotchi deed het goed. Dat had te maken met een digitaal Kamerlid dat kon worden verzorgd via een app, gemaakt door cabaretier en tv-maker Arjen Lubach.

Ook #pandakoorts was een tijdje populair, rondom de komst van de twee Chinese reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Tekens

Er werd ook veel getwitterd over Twitter zelf, met de hashtag #280. Dat cijfer refereert aan het aantal tekens dat een twitterbericht sinds kort mag bevatten. Eerder stond de karakterlimiet van Twitter op 140, maar dat werd vorige maand verdubbeld.

Twitter heeft 330 miljoen mandelijkse gebruikers. Het exacte aantal Nederlandse gebruikers is niet bekend, maar lijkt de afgelopen jaren flink te zijn gekrompen. Marktonderzoeker Newcom schatte het aantal Nederlandse twitteraars eerder dit jaar op 2,6 miljoen.