AMSTERDAM - Een aantal World of Warcraft -spelers is vorige maand geschrokken toen zij de afschrift kregen van hun creditcard-maatschappij. De betaalde versie van het spel kost 8,99 pond per maand en wordt maandelijks geincasseerd. Toen niet Blizzard Entertainment, de maker van het spel, maar een hotel in Engeland op de afschrift stond, raakte de gamers in paniek.

Veel spelers dachten dat hun gegevens waren gekraakt en belden in paniek het betreffende hotel op. Volgens Gordon Chingara, manager van het Croydon Park Hotel, hebben tientallen gamers opgebeld. "Een speler wilde zelfs haar creditcard opzeggen. Een aantal bellers wist niet meer waarvoor de 8,99 pond was. Zij dachten dat wij hun gegevens hadden gekraakt."

De manager bevestigde dat het hotel het geld had ontvangen. "Het is een fout geweest van Euroconex, een bedrijf dat ervoor zorgt dat de betalingen bij de juiste ontvanger terecht komt. Helaas is dit nu niet gebeurd. We zullen zorgen dat al het geld terugkomt naar Blizzard Entertainment."

World of Warcraft is een MMORPG (Massive Multiplayer Online Role-Playing Game), waarbij duizenden gamers tegelijk het spel kunnen spelen.