YouTube heeft een Stories-achtige functie aangekondigd genaamd Reels. Daarmee kunnen makers korte filmpjes uploaden voor hun volgers.

Dat maakte YouTube woensdag bekend in een blogpost. Volgens TechCrunch kunnen videomakers met Reels kort hun gevoelens uiten en fans aanspreken, zonder direct een volledige video te uploaden. 

Reels lijkt op de Stories-functie van bijvoorbeeld Snapchat of Instagram, maar de video's hoeven niet automatisch na een dag te verdwijnen. Met Reels kunnen YouTubers snelle video's online zetten van maximaal een halve minuut lang. De filmpjes kunnen aangekleed worden met filters, muziek, tekst en stickers.

Reels

Opgenomen Reels verschijnen in een apart tabblad op de profielpagina van videomakers. Als gebruikers vaak naar de filmpjes kijken, kan YouTube dit opvangen als signaal dat mensen ze vaker willen zien. Ze kunnen vervolgens op de hoofdpagina verschijnen als aangerade video's.

Net als bij normale video's kunnen gebruikers de Reels een duimpje omhoog of omlaag geven. Ook is het mogelijk om reacties achter te laten.

Van Reels verschijnt binnenkort een bèta voor een kleine groep YouTubers. Het is niet bekend welke YouTubers dat zijn en wanneer de functie naar iedereen wordt uitgerold.