Android-oprichter Andy Rubin vertrok in 2014 bij Google, kort nadat uit een onderzoek was gebleken dat hij een "ongepaste relatie" had met een medewerkster uit het Android-team.

Dat meldt The Information woensdag. Hoe het precies zit met de relatie is niet duidelijk, maar Google verbiedt managers om een relatie te hebben met hun ondergeschikten.

Zulke relaties moeten worden gemeld bij de personeelsafdeling van Google, zodat één van de medewerkers kan worden overgeplaatst naar een ander team. Na een klacht van de vrouw startte Google een onderzoek waaruit zou zijn gebleken dat Rubins gedrag "ongepast" en een "inschattingsfout" was.

Mike Sitrick, een woordvoerder van Rubin, zegt dat de vrouw vrijwillig een relatie aanging met de Android-topman en dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan wangedrag.

Nadat het artikel van The Information verscheen, heeft Rubin om "persoonlijke redenen" verlof genomen bij zijn nieuwe bedrijf Essential. Die startup maakt Android-smartphones die vooralsnog niet in Nederland verkrijgbaar zijn.