Tumblr-oprichter en CEO David Karp verlaat zijn blogsite aan het einde van 2017 na bijna elf jaar.

Dat heeft Karp zijn personeel en collega's laten weten in een e-mail, die hij ook op zijn eigen Tumblr-pagina heeft gepubliceerd.

Als Karp de site aan het eind van dit jaar verlaat, zal huidig Tumblr-president en COO Jeff D'Onofrio de leiding van het bedrijf overnemen, meldt Tumblr-eigenaar Oath aan Variety

Karp maakt nog niet bekend wat hij na zijn vertrek gaat doen. "Je moet begrijpen dat ik mijn beslissing neem na maanden van reflectie op mijn persoonlijke ambities, en niet ten koste van mijn hoop voor de toekomst van Tumblr", aldus Karp.

Tumblr werd in 2013 voor 1,1 miljard dollar door Yahoo overgenomen. Yahoo werd eerder dit jaar verkocht aan de Amerikaanse provider Verizon, voor 4,8 miljard dollar. De internettak van Yahoo waar Tumblr deel van uitmaakt, werd bij de overname samengevoegd met internetbedrijf AOL en omgedoopt tot Oath.

Karp richtte Tumblr in 2007 samen met programmeur Marco Arment op. Arment verliet het bedrijf al in 2010, om zich te richten op later-lezen-dienst Instapaper en later op podcastapp Overcast.