LONDEN - Internetgebruikers zijn weinig inventief bij de keuze van wachtwoorden om bijvoorbeeld bankdiensten online te kunnen gebruiken. Bijna een kwart gebruikt de naam van hun kind als wachtwoord en nog eens 20 procent de naam van de partner. Op de derde plaats staat de geboortdatum. Dat blijkt uit onderzoek van de Britse internetbank Egg, zo meldde de BBC maandag.
BBC

De bank deed onderzoek onder duizend internetgebruikers. Hoewel de meeste 'surfers' wordt aangeraden minimaal eens per maand wachtwoorden te wijzigen, doet vrijwel niemand dat. Meer dan de helft van de computergebruikers heeft zijn wachtwoorden, bijvoorbeeld om op internet te komen, nog nooit aangepast.

Er zijn volgens de bank zelfs internetters die de wachtwoorden op een briefje hebben geschreven dat op het beeldscherm is geplakt. Volgens experts is het raadzaam wachtwoorden minimaal acht lettertekens lang te laten zijn.

Behalve dat je de wachtwoorden niet moet opschrijven, verdient het ook aanbeveling niet voor elke dienst hetzelfde wachtwoord te gebruiken.