Streamingdienst Netflix gaat 1,6 miljard dollar (1,4 miljard euro) lenen om verder te kunnen investeren in het aankopen en produceren van films en tv-series.

Dat heeft het Amerikaanse bedrijf maandag aangekondigd. Netflix zegt niet exact waar het geld aan besteed zal worden, maar zegt dat het onder meer kan gaan om nieuwe producties, overnames en investeringen.

In het afgelopen jaar leende Netflix al twee keer eerder 1 miljard dollar. De streamingdienst investeert agressief in eigen content: komend jaar wil Netflix rond de 7 miljard dollar besteden aan films en tv-series, 1 miljard dollar meer dan dit jaar.

Vorige week presenteerde Netflix nog positieve kwartaalcijfers, waaruit bleek dat er in het kwartaal 5,3 miljoen nieuwe abonnees bij waren gekomen, voor een totaal van 109 miljoen. In het kwartaal werd een winst van 130 miljoen dollar genoteerd, over een omzet van bijna 3 miljard dollar.

In het vierde kwartaal verwacht Netflix ruim 6,4 miljoen nieuwe abonnees te kunnen verwelkomen. Het bedrijf verhoogt binnenkort ook zijn abonnementsprijzen, waardoor de omzet zal stijgen.