UTRECHT - SNS Bank introduceert binnen enkele weken een nieuwe vorm van internetbankieren. De bank maakt het verrichten van kleine betalingen mogelijk via het populaire MSN Messenger van Microsoft. "We hebben een wereldprimeur", aldus vrijdag een zegsman van SNS Bank.

Gebruikers kunnen via MSN een prepaid-kaart ophalen, de zogeheten Bill, en die opladen voor het doen van betalingen. Voor het onderling overmaken van bedragen rekent SNS Bank een provisie. Over hoeveel dat is, wil hij geen mededelingen doen. Hij bevestigt wel dat iemand die iets verkoopt 5 procent van de prijs en maximaal 60 eurocent moet afdragen.

Het gaat om betalingen van maximaal enkele honderden euro. MSN-gebruikers hoeven geen rekening te hebben bij SNS Bank. Ze kunnen met Bill betalen voor internetaankopen en geld naar elkaar overmaken. De afhandeling verloopt wel via deze bank.

Buddybanking

SNS Bank had de bedoeling het nieuws binnenkort zelf te presenteren. Het nieuwe transactiesysteem, 'buddybanking' geheten, lekte echter uit via internetnieuwsleverancier Emerce. De bank blijft volgens de voorlichter wat terughoudend met het geven van informatie. MSN Messenger heeft al een site in de lucht, www.bill.nl, waarop het 'buddybanken' moet gaan gebeuren.