De smartphone van Witte Huis-stafchef John Kelly is getroffen door hackers. Mogelijk hadden zij maandenlang toegang tot de smartphone.

Dat vertellen drie anonieme overheidsmedewerkers aan Politico. Personeel in het Witte Huis zou via een interne memo op de hoogte zijn gebracht van de hack.

De IT-afdeling van het Witte Huis kwam de hack op het spoor nadat Kelly klaagde over zijn telefoon. De stafchef zei dat de telefoon al maandenlang niet goed werkt en ook geen software meer kon bijwerken.

Het is onduidelijk wanneer de smartphone precies werd gehackt. De aanval zou op zijn vroegst in december vorig jaar zijn uitgevoerd, maar Kelly deed afgelopen zomer pas melding van zijn problemen. Het is tevens niet bekend tot welke gegevens de aanvallers precies toegang hadden.

'Niet vaak gebruikt'

Volgens een woordvoerder van het Witte Huis gebruikte Kelly de smartphone niet vaak. De chef zou voornamelijk een nieuwe werktelefoon gebruiken. Kelly heeft de positie als stafchef van Trump sinds eind juli. Eerder was hij minister van Binnenlandse Veiligheid.

De gehackte smartphone zou inmiddels niet meer in het bezit van Kelly zijn. De stafchef zou nu een nieuw privétoestel hebben.