Muziekstreamingdienst Spotify wordt door investeerders gewaardeerd op 16 miljard dollar (bijna 14 miljard euro). Bij een beursgang volgend jaar zou dat bedrag nog hoger kunnen liggen.

Dat vertellen bronnen die bekend zijn met privéhandel in de aandelen van het bedrijf aan Reuters.

Tot juni zouden de aandelen nog zijn verhandeld op basis van een waardering die zo'n 3 miljard dollar lager lag. Maar door zijn groeiende antal abonnees en sterke vraag naar de aandelen zou de waardering van Spotify sterk groeien.

Het Zweedse bedrijf wil naar verluidt volgend jaar naar de beurs in de Verenigde Staten. De aandelen die nu al worden verhandeld zijn van medewerkers en vroege investeerders, die zo al een deel van hun papieren vermogen kunnen omzetten in contanten.

Spotify is de grootste muziekstreamingdienst ter wereld, met meer dan 140 miljoen gebruikers. Zeker 60 miljoen mensen betalen ook voor muziekstreaming zonder limieten en advertenties.

Vorig jaar draaide Spotify een omzet van 2,93 miljard euro, een stijging van 52 procent. Er werd echter ook nog een verlies van 539 miljoen euro genoteerd. Recent heeft Spotify zijn deals met enkele grote platenlabels opnieuw onderhandeld, waardoor het bedrijf mogelijk richting de zwarte cijfers kan gaan.