AMSTERDAM - Op internet circuleren momenteel filmpjes van twee studenten die in een Lamborghini Murciélago en een Ferrari Enzo over de Nederlandse snelwegen racen. Daarbij bereiken zij snelheden van bijna driehonderd kilometer per uur. Ook in de avondspits razen de studenten nog met zo'n tweehonderd kilometer per uur over het snelwegennet. De politie zegt machteloos te staan.

Bekijk hier de video

De exclusieve bolides blijken eigendom te zijn van een steenrijke vastgoedondernemer. De twee studenten knappen volgens eigen zeggen regelmatig klusjes voor hem op en mogen dan in een van zijn snelle auto's rijden. Daarmee schieten ze dan de snelweg op en maken van hun 'race' filmpjes die ze vervolgens op internet plaatsen. Het is niet duidelijk of de eigenaar weet hoe er in zijn auto's gereden wordt.

De politie zegt niets tegen de snelheidsduivels te kunnen doen, tenzij ze op heterdaad betrapt worden. "Wat dit soort knapen echter niet beseffen, is dat ze niet alleen hun eigen leven maar ook dat van andere weggebruikers in gevaar brengen", zegt een politiewoordvoerder. De studenten lijken niet onder de indruk van de waarschuwing: op een internetforum hebben ze al een nieuwe race aangekondigd.