AMSTERDAM - AudioGalaxy heeft afgelopen maandag het merendeel van de te downloaden muziekbestanden verwijderd. De online-muziekuitwisseldienst is gezwicht onder druk van de grote platenmaatschappijen.
AudioGalaxy

Platenmaatschappijen RIAA en NMPA dreigden Audiogalaxy met een rechtszaak. AudioGalaxy koos echter eieren voor hun geld en trof een schikking met de maatschappijen.

Volgens de schikking zal AudioGalaxy een "aanzienlijke som" betalen aan de RIAA en NMPA. "De afspraak luidt dat zij een eind maken aan het ongeoorloofde delen van muziek. Hoe zij dat doen is hun zaak," aldus RIAA-woordvoerder Jonathan Lamy in de Telegraaf.

Filter

De makers van het programma hebben beloofd een soort filter op de dienst te plaatsen. Deze filter moet ervoor zorgen dat liedjes waarop copyright berusten niet kan worden gedownload. Of de makers zo'n filter kunnen maken is nog maar de vraag. Napster is het toen niet gelukt.

AudioGalaxy is erg populair en heeft miljoenen gebruikers. In november vorig jaar meldde het bedrijf nog 1,5 miljard hits per maand. De muziekuitwisseldienst is niet de eerste die is aangepakt door de Amerikaanse muziekindustrie. Grokster
Napster
KaZaa
Morpheus
Aimster