AMSTERDAM - De vader van de 23-jarige Utrechtse 'seksmailer', Menno B., is woedend op de Verenigde Staten, zo schrijft de Telegraaf. De jongen staat terecht omdat hij op internet met een 14-jarig meisje heeft gechat over seks.

De 23-jarige computerprogrammeur reisde in augustus vorig jaar naar Chicago voor een ontmoeting met een 14-jarig meisje, dat hij in een chatroom op het internet had leren kennen. Het 'meisje' was echter een agente van de FBI. Toen B. in Chicago aankwam, stonden een paar FBI-agenten hem op te wachten, die hem arresteerden.

In februari bekende Menno te hebben gechat over seks met 'Dina'. Door te bekennen ontloopt hij een straf van maximaal 15 jaar. Nu krijgt hij 'slechts' een celstraf tussen de 24 en 30 maanden.

De vader van Menno vindt dat zijn zoon onschuldig is. "Mijn zoon heeft inderdaad seksmails gestuurd. Daar ben ik boos over. Maar vroeger hadden jongens pornoboekjes, nu is dat het internet. Menno ging bovendien niet naar de VS om seks met haar te hebben. Telkens als hij probeerde op een normale manier te praten met Dina, ging die agent van de FBI daar weer overheen," aldus de vader in de krant.

Uitlokking is in Nederland verboden. Menno B. moet zijn straf uitzitten in de VS, omdat het vergrijp waarvoor hij veroordeeld wordt, in Nederland niet strafbaar is.

/NETMan bekent sekschats in de VS