Het hoofd van beveiliging en de CIO van Equifax stapt op. Het Amerikaanse kredietbureau werd op 29 juli het slachtoffer van een grote cyberaanval. Hackers kregen daarbij toegang tot gegevens van 143 miljoen Amerikanen.

Zowel chief security officer Susan Mauldin als chief information officer David Webb zijn per direct vertrokken, meldt Reuters. Mark Rohrwasser is de tijdelijke plaatsvervanger voor Webb. De baan van Mauldin wordt voorlopig ingevuld door Russ Ayres.

Equifax heeft bevestigd dat Mandiant, de cybersecurity-afdeling van FireEye, de cyberaanval onderzoekt. Het bedrijf zou al op 2 augustus ingezet zijn, nadat het beveiligingsteam van Equifax op 29 juli "verdacht netwerkverkeer" waarnam.

Equifax maakte afgelopen week melding van gestolen persoonsgegevens van 143 miljoen Amerikanen. Vrijdag liet het bedrijf weten dat ook de gegevens van 400.000 Britten gestolen zijn. Daaronder zitten onder meer namen, e-mailadressen en telefoonnummers.

Het bedrijf wordt inmiddels belaagd door tientallen rechtszaken. De bedrijfstop wordt er onder meer van beticht aandelen te hebben verkocht op basis van het datalek, voordat hier officieel melding van was gedaan.