Nederlandse bank Bunq heeft achterhaald wie er achter de DDoS-aanval zat die voor verminderde bereikbaarheid zorgde eind vorige week. De 18-jarige jongen gaat een soort werkstraf doen bij Amnesty International. 

Dat meldt Bunq op zijn website. Ook stuurde de bank hierover een e-mail naar klanten.

Daarin staat dat de 18-jarige zichzelf bekend heeft gemaakt bij Bunq als de persoon die de DDoS-aanval heeft uitgevoerd. Volgens Bunq heeft hij hiervoor zijn oprechte excuses aangeboden. 

Bunq besloot mede daarom geen juridische stappen te zetten. "Ondanks de vele, vele uren werk die J. ons heeft gekost, hebben we besloten om geen aangifte te doen, omdat dit zou kunnen leiden tot een jaar aan gevangenisstraf en flinke boetes", zo luidt de argumentatie van de bank.

"In plaats daarvan zijn we overeengekomen dat hij een week lang een werkstraf doet voor Amnesty International".

​Prijsverhoging

RTL Z meldt dat de 18-jarige klant de DDoS-aanval heeft uitgevoerd omdat hij boos was vanwege de begin augustus door Bunq aangekondigde prijsverhogingen. Hierbij werden extra functies zoals het aanvragen van een extra bankpas ondergebracht in een nieuw, duurder abonnnement. 

De jongen zou ondanks het gedeeltelijk terugdraaien van deze veranderingen door Bunq boos zijn gebleven en daarom een botnet hebben ingekocht.