Facebook lijkt zich internationaal te willen mengen in de strijd om uitzendrechten van sportwedstrijden.

In India bood het sociale netwerk omgerekend een half miljard euro op de digitale uitzendrechten van de IPL, de lokale cricketcompetitie. Dat meldde de competitie op Twitter.

Facebook wist de rechten niet te verkrijgen, omdat televisienetwerk Star India meer bood voor alle uitzendrechten, inclusief de rechten om wedstrijden op televisie en internationaal te verspreiden.

Voor zo ver bekend heeft Facebook in Europa nog nooit meegeboden op uitzendrechten voor sport. Maar het bedrijf lanceerde onlangs wel zijn eigen videoplatform Watch. Daarvoor laat Facebook ook eigen series produceren.

Het sociale netwerk geeft steeds meer prioriteit aan video's. Die krijgen vaak een prominente plaatsing in de nieuwsfeed en hebben nu dus ook een speciale pagina op de site en in de app van Facebook.

In de VS hebben de techbedrijven Twitter, Amazon en Yahoo eerder al met succes uitzendrechten verkregen voor een beperkt aantal American Football-wedstrijden. Het gros van de uitzendrechten gaat echter nog altijd naar tv-zenders.