Taxichauffeurs in Chili protesteren tegen de groei van taxidiensten zoals Uber. Tijdens deze protesten is een man overleden.

Dat meldt Reuters. De chauffeurs protesteren tegen Uber en andere diensten door de hoofdweg richting het grootste vliegveld bij Santiago te blokkeren.

Door de protesten zijn er grote files ontstaan rond het vliegveld. Veel reizigers zouden inmiddels over de snelwegen wandelen om alsnog hun doel te bereiken.

Man overleden

Een 65-jarige toerist uit Brazilië die in de file stond, is volgens de politie overleden door hartfalen. Een helikopter voerde hem af naar een ziekenhuis, maar tegen die tijd was het al te laat.

Taxidiensten zoals Uber bevinden zich in Chili in een juridisch grijs gebied. Er wordt gekeken hoe Uber binnen huidige wetgeving zal gaan passen, maar volgens de protesterende taxichauffeurs gaat dat te langzaam.

Aanklacht

De Chileense overheid heeft vijftien van de protesterende chauffeurs gearresteerd. Volgens gouverneur Claudio Orrego wordt iedereen verantwoordelijk voor het protest aangeklaagd.