AMSTERDAM - De weblog Geenstijl is maandagavond weer slachtoffer geworden van een Ddos-aanval (Distributed Denial of Service). De aanval kwam na de rechtszaak op vier computerkrakers. De computerkrakers zijn volgens justitie verantwoordelijk voor de aanval op overheid.nl en regering.nl in oktober 2004.

Toen de weblog Geenstijl de hackers van de overheidsites ontmaskerde, werd ook de weblog slachtoffer van een aanval. En maandagavond was het weer raak. Volgens 'Fleischbaum' van Geenstijl is het heel goed mogelijk dat hetzelfde clubje achter de aanval zit. "Irc-logs zijn natuurlijk geen bewijs, maar het ging weer precies hetzelfde als de vorige keer." Geenstijl heeft alle informatie doorgespeeld naar de recherche.

Bij een Ddos-aanval wordt een netwerk van computers gecreeerd. De computers versturen zoveel pakketjes data naar een server waar de betreffende website op staat, zodat deze crasht. Dit heeft als gevolg dat geen van de websites van de server meer bereikbaar is.

Uit het verslag van Netkwesties is te lezen dat de computerkrakers eerst een foto van hoofdverdachte Eric de V. op Geenstijl wilden plaatsen. In de foto zou dan een virus zitten, zodat alle bezoekers van de website geinfecteerd zouden raken. Dit mislukte echter en de computerkrakers besloten toen om een Ddos-aanval op Geenstijl in te zetten.