De door schandalen geplaagde taxi-app Uber, die momenteel zonder algemeen directeur zit, heeft zijn omzet in het tweede kwartaal flink zien groeien.

Dat heeft het bedrijf, dat nog niet beursgenoteerd is, laten weten aan verschillende Amerikaanse media. In totaal werd er via de app 8,7 miljard dollar besteed aan taxiritten en het bezorgen van eten en pakketjes. Dat is twee keer zo veel als een jaar eerder, meldt Axios.

Ook de netto-omzet, het deel van de omzet dat Uber zelf opstrijkt, verdubbelde ruim naar 1,75 miljard dollar. Het aantal gemaakte ritten steeg wereldwijd met 150 procent, al is geen exact aantal bekend.

Ondanks de snelle groei draait Uber nog altijd een flink verlies: 645 miljoen dollar in het tweede kwartaal. Dat was wel 9 procent minder dan een kwartaal eerder.

Uber heeft nog een cashvoorraad van 6,6 miljard dollar. Bovendien overweegt het Japanse concern softbank nog om minstens 1 miljard in het bedrijf te steken.

Directeur

Verwacht wordt dat Uber binnenkort een nieuwe CEO aanstelt, na het vertrek van Travis Kalanick. Hij nam ontslag nadat veel negatieve berichten naar buiten kwamen over de seksistische bedrijfscultuur binnen Uber. Ook werd de taxi-app aangeklaagd wegens diefstal van bedrijfsgeheimen en bleken toezichthouders bewust te zijn misleid via de software van Uber.

Kritische klanten startten een campagne met de naam #DeleteUber, maar het bedrijf wist zijn groei in het afgelopen jaar desondanks door te zetten.