De hackers die verantwoordelijk zijn voor de inbraak bij HBO hebben de inloggegevens van vrijwel ieder social media-account van HBO gelekt.

De informatie stuurden de hackers naar Mashable. Het zou onder meer gaan om de Twitter-accounts van HBO, Game of Thrones en Westworld, evenals diverse Instagram- en Giphy-accounts.

Mashable heeft niet geprobeerd om in te loggen op de accounts, omdat de gegevens illegaal verkregen zijn. De website zegt echter geen reden te hebben om te twijfelen aan de echtheid van de data. Eerder zou de groep namelijk ook al informatie met hen gedeeld hebben, die echt bleek te zijn.

De hackersgroep, die zichzelf Mr. Smith noemt, zegt toegang te hebben tot veel HBO-platformen. In de e-mail dreigde de groep verder dat de zevende aflevering van het zevende seizoen van Game of Thrones binnenkort gelekt wordt. Dit is de laatste aflevering van het seizoen, die over anderhalve week op televisie wordt uitgezonden. 

HBO weigerde om tegenover Mashable te reageren, maar verwees de website naar een eerdere verklaring. Daarin zegt het bedrijf dat ze geen communicatie hebben met de hacker. "We gaan niet iedere keer reageren als er nieuwe informatie naar buiten komt."

Twitter

Woensdagnacht werd het Twitter-account van HBO gehackt. Dat werd echter gedaan door een andere hackersgroep, genaamd OurMine. Die groepering neemt vaker prominente accounts over en plaats vervolgens een bericht. Er lijkt geen verband te zijn met de hack door Mr. Smith.