DEN HAAG - GeenStijl.nl is zaterdag in Den Haag wederom uitgeroepen tot beste weblog van Nederland. Een vakjury van internetjournalisten en webontwerpers koos GeenStijl in totaal in negen van de zeventien categorieën als de beste. Ook vorig jaar was GeenStijl de winnaar. De zogenoemde Dutch Bloggies werden zaterdagmiddag uitgereikt in het Museum voor Communicatie in Den Haag.

GeenStijl is een weblog die de jury niet kon negeren, aldus het eindrapport. Primeurs, lef en spektakel zijn volgens de juryleden de sleutelwoorden voor het succes. GeenStijl won onder meer gekozen als meest humoristisch, best vormgegeven, meest origineel en best geschreven.

Blijvertje

De weblog van zakenblad Quote won in de categorie beste bedrijfslog, Moblog.nl werd uitgeroepen tot beste fotolog. De jury constateerde verder dat de weblog voor het gros van de Nederlanders geen nieuw verschijnsel meer is. "En webloggers loggen stug door. De weblog is een blijvertje en geen opgeklopt internetverschijnsel."

Het aantal Nederlanders dat een persoonlijk dagboek op internet begint, neemt nog steeds toe, constateren ook de beheerders van Web-log.nl. De dienst maakt het voor belangstellenden relatief eenvoudig om een eigen weblog te beginnen.

Bijna 80.000 mensen houden op web-log.nl een dagboek bij dat in de afgelopen twee maanden is bijgewerkt. Web-log.nl host naar eigen zeggen 60 procent van alle Nederlandstalige weblogs. Dagelijks openen 2500 bezoekers een nieuw dagboek op de site en daarvan blijven er op de langere termijn 1500 actief.