Het Zwitserse bedrijf Nestlé is door computerspelfabrikant Atari aangeklaagd. Atari beticht Nestlé ervan het klassieke spel Breakout te hebben gekopieerd.

Atari spande donderdag een rechtszaak aan tegen de Zwitserse voedingsconcern schrijft onder meer de BBC

Volgens Atari heeft Nestlé de bekende game Breakout bewust nagemaakt voor een reclame. In het filmpje raken spelers een bal om richting steentjes te kaatsen, die vervolgens breken en verdwijnen. In de reclame spelen mensen een soortgelijk spel, maar zijn de stenen vervangen door KitKat-repen.

Nestlé zegt dat het zichzelf 'sterk' zal verdedigen tegen de beschuldigen. Volgens Atari zijn de overeenkomsten echter zo 'duidelijk en openlijk hetzelfde dat Nestlé zich niet onschuldig kan noemen'.

De reclame, die 'KitKat: Breakout' heet, was vorig jaar te zien in het Verenigd Koninkrijk. Inmiddels wordt de advertentie niet meer gebruikt en er zijn volgens Nestlé 'geen plannen voor herhalingen'.  

Breakout werd gemaakt als antwoord op Pong, door Apple-oprichters Steve Wozniak en Steve Jobs. In 1976 verscheen het spel op de arcadekast, later was Breakout nog op veel andere platformen speelbaar.