De hackers die claimen 1,5 terabyte aan data van HBO te hebben gestolen, hebben nieuwe documenten gelekt. 

Dat meldt Mashable. De website stelt een deel van de documenten in handen te hebben die door de hackers de vierde golf van het HBO-lek wordt genoemd.

De gelekte informatie bevat onder meer opnameschema’s van het tweede seizoen van Westworld, evenals documenten over het zevende seizoen van Game of Thrones.

Bij het nieuwe lek zijn geen nieuwe afleveringen van Game of Thrones gedeeld. Eerder deze week lekte HBO zelf per ongeluk de zesde aflevering van het nieuwe seizoen via zijn spaanse dienst.

Wel zijn er vermoedelijk spoilers te halen uit de gedetailleerde productiekalender voor het tweede seizoen van Westworld.

Bitcoins

HBO werd afgelopen maand getroffen door hackers, die in totaal 1,5 terabyte aan informatie hadden gestolen. Daarbij gaat het om afleveringen die nog niet zijn uitgezonden, scripts en e-mails. De hackers zouden persoonlijke informatie van de HBO-directeur in handen hebben.

De hackers eisen zo’n 6,5 miljoen aan bitcoins van HBO. Als de zender dat betaalt, belooft de groep niet nog meer documenten te lekken. Eerder zetten de hackers onder meer scripts van Game of Thrones en nog niet getoonde afleveringen van de series Ballers en Insecure online.

Twitter

Woensdagnacht werd ook het Twitter-account van HBO gehackt. De bekende hackersgroep OurMine, die vaker prominente accounts overneemt, plaatste een bericht.

In eerdere gevallen wist OurMine accounts binnen te dringen door wachtwoorden te gebruiken die bij grote datalekken naar buiten waren gekomen. Er lijkt geen verband te zijn met de hack van het bedrijfsnetwerk.