Snap, het moederbedrijf van Snapchat, heeft in het tweede kwartaal van 2017 de startup Zenly overgenomen voor 213 miljoen dollar (ruim 180 miljoen euro).

Dat blijkt uit het 10-Q SEC-document dat Snap vrijdag publiceerde.

Nadat Snapchat een kaartweergave waarmee gebruikers hun locatie kunnen delen met vrienden lanceerde in juni, werd er al gespeculeerd dat Snap Zenly had overgenomen. De functionaliteit leek sterk op het product van de startup. Snapchat bevestigde de overname toen echter niet.

Uit het document blijkt verder dat Snap 62,1 miljoen dollar heeft uitgegeven aan twee andere overnames. Het gaat om een deel van bedrijf dat software maakt voor sociale advertenties en een startup dat een "cloud-hosted platform waarmee online content gemaakt wordt" ontwikkeld.

Kwartaalcijfers

Donderdag werd bekend dat Snapchat in het tweede kwartaal van dit jaar een flink verlies heeft geleden. Het netto-verlies kwam uit op 443 miljoen dollar (376,3 miljoen euro), tegenover 116 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet in de afgelopen drie maanden bedroeg 181 miljoen dollar (153,7 miljoen euro).