Een groep van investeerders in Uber heeft investeringsbedrijf Benchmark Capital gevraagd te vertrekken uit de bestuursraad.

Dat meldt Axios op basis van een e-mail die de website in handen heeft.

De investeerders willen ook dat Benchmark zoveel aandelen in Uber inlevert dat het geen rechten meer heeft om nieuwe bestuursleden aan te wijzen. De e-mail werd ondertekend door Shervin Pishevar van Sherpa Capital, Ron Burkle van Yucaipa Cos en Adam Leber van Maverick.

Benchmark Capital klaagde voormalig Uber-directeur Travis Kalanick donderdag aan voor fraude en contractbreuk. Volgens het investeringsbedrijf is de stemming uit juni 2016 waarin besloten werd om drie extra plaatsen toe te voegen aan de bestuursraad ongeldig. Benchmark Capital had hier namelijk nooit voor gestemd als het had geweten van "het slechte management van Kalanick en ander wangedrag bij Uber".

Als de investeerder de rechtszaak wint, wordt Kalanick uit de raad gezet. Hij bekleed nu een van de drie toegevoegde plaatsen. De andere twee plekken zijn nog steeds leeg.

De groep investeerders achter de e-mail stellen nu dat Benchmark Capital de zoektocht naar een nieuwe CEO alleen maar ingewikkelder maakt. Daardoor zou het zijn fiduciaire recht schenden, zo staat in de e-mail.