Techgigant Google heeft een openbare bespreking over diversiteit geannuleerd, omdat werknemers online worden bedreigd.

een half uur voor de samenkomst stuurde Google-CEO Sundar Pichai een interne e-mail waarin hij het evenement van de agenda haalde. Deze e-mail is in handen van Recode.

De techgigant had personeel uitgenodigd om op de bijeenkomst te spreken over diversiteit op de werkvloer. Eerder deze week werd een werknemer ontslagen, omdat hij in een manifest pleitte tegen het diversiteitsbeleid van het bedrijf. Daarin schreef hij onder andere dat vrouwen niet goed tegen stressvol werk kunnen.

Doxxen

Volgens Pichai zouden mensen kritisch over het ontslag informatie van individuele Google-medewerkers hebben achterhaald. Personeel zou bang zijn dat hun privédata op straat komt te liggen als ze vragen stellen tijdens de diversiteitsbijeenkomst.

Het online achterhalen van privégegevens wordt ook wel 'doxxen' genoemd. Daarbij worden gegevens zoals bijvoorbeeld woonadressen en telefoonnummers online geplaatst.

Nieuwe manier

De Google-topman wil op zoek naar een nieuwe manier om met personeel over diversiteit te praten. Daarbij wordt gekeken hoe de bedreigde werknemers zonder risico hun meningen kunnen delen.