Amazon is van plan om in de Verenigde Staten concertkaartjes en tickets voor andere evenementen te gaan verkopen. De webwinkel zou daarover in gesprek zijn met diverse locatie-eigenaren.

Dat meldt Reuters op basis van vier bronnen. 

Amazon zou vinden dat de markt rijp is voor hun nieuwe aanbod, omdat consumenten kaartjes vaak te duur vinden. Daarnaast zouden uitbaters van locaties graag meer aanbieders voor kaartverkoop zien, zodat de verkoop gestimuleerd wordt. Op dit moment is Ticketmaster, onderdeel van Live Nation Entertainment, de enige verkoper van kaartjes voor toplocaties in Amerika.

De webwinkel zou gebruik willen maken van zijn grote klantenbestand voor de nieuwe markt. Eerdere concurrenten van Ticketmaster liepen onder meer tegen de sterke relaties van het bedrijf met uitbaters van locaties aan.

In het Verenigd Koninkrijk heeft Amazon al succes gehad met de verkoop van kaartjes. Daar verkoopt het concern sinds 2015 plaatsen voor shows op West End. Voor sommige evenementen verkocht het bedrijf meer kaarten dan Ticketmaster, stelt één van de bronnen die locaties in het land bezit.

Amazon was volgens Reuters niet bereikbaar voor commentaar. Live Nation Entertainment weigerde te reageren op de berichtgeving.