In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week bespreken we de tegenvallende Chinese verkoopcijfers van Apple en de invloed van de Chinese overheid op het bedrijf. Plus: de hack bij betaalzender HBO.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (9 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Apple

Deze week presenteerde Apple uitstekende kwartaalcijfers, maar het gaat de iPhone-maker niet overal voor de wind. In China daalt de omzet, en Apple zag zich ook nog eens genoodzaakt om tientallen VPN-apps uit de App Store te halen, op last van de Chinese overheid. Kan een Westers techbedrijf zich wel handhaven in China?

HBO

Hackers zijn binnengedrongen in de systemen van HBO en hebben daar maar liefst 1.500 GB aan data weten buit te maken. Enkele afleveringen van toekomstige series zijn al uitgelekt, maar wat is eigenlijk het motief achter de inbraak?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.