Zoekbedrijf Google zou hebben geprobeerd om het bedrijf achter Snapchat te kopen voor 30 miljard dollar.

Dat vertellen ingewijden aan Business Insider. In het afgelopen jaar heeft de site zoveel mensen over de overname gehoord, dat het zou gaan om een "publiek geheim".

Het is onduidelijk hoe ver de gesprekken tussen Google en het bedrijf Snap gevorderd waren. Snap ontkent dat er formele overnamegesprekken plaatsvonden.

Onderhandelingen over een mogelijke overname zouden in 2016 zijn gestart, vlak voordat het bedrijf bij een investeringsronde werd gewaardeerd op 20 miljard dollar. Bij deze investering stak Google-moederbedrijf Alphabet ook geld in de app.

Beursgang

De overname werd wederom besproken toen Snap in maart dit jaar naar de beurs ging, aldus de bronnen. Sindsdien zou het overnamebod van 30 miljard dollar op tafel liggen.

Snap wist in zijn eerste kwartaal de verwachtingen niet waar te maken. Het bedrijf heeft last van concurrentie met Facebook, dat de hoofdfunctie van Snapchat kopieerde in meerdere apps onder de naam Stories. Inmiddels zou er meer worden geadverteerd bij Instagram Stories dan bij Snapchat.