De winst van Amazon is in het tweede kwartaal van 2017 flink gedaald, vooral vanwege hogere uitgaven. Het bedrijf behaalde een winst van 197 miljoen dollar (ongeveer 168 miljoen euro), 77 procent minder dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Dit blijkt uit de kwartaalcijfers van Amazon die donderdag zijn gepubliceerd.

Amazon gaf in de afgelopen drie maanden 37,33 miljard dollar (31,97 miljard euro) uit, tegenover 29,12 miljard dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder meer op het gebied van marketing en technologie werd er meer uitgegeven. De omzet kwam uit op 38 miljard dollar (32,5 miljard euro).

De dienst Amazon Web Services (AWS) was goed voor het overgrote deel van de winst van Amazon. AWS, dat onder meer serverruimte verhuurt aan bedrijven, draaide een winst van 916 miljoen dollar (784 miljoen euro). Een jaar eerder was dat nog maar 718 miljoen dollar.

De dienst blijft dan ook groeien. Volgens Amazon steeg de operationele winst van de dienst met 11 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Amazon koerste deze week op de hoogste niveau’s ooit. Oprichter Jeff Bezos was daardoor korte tijd de rijkste man op aarde. Vanwege een koersval op de nabeurs verloor hij die titel echter weer aan Microsoft-oprichter Bill Gates.