Het aantal gebruikers van het sociale netwerk Twitter is in het tweede kwartaal van 2017 vlak gebleven. Net als vorig kwartaal waren er 328 miljoen maandelijkse gebruikers.

Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt in zijn kwartaalcijfers. Financieel presteerde Twitter beter dan analisten hadden verwacht, maar er werd nog altijd een flink verlies gedraaid.

De omzet steeg met krap 5 procent naar 574 miljoen dollar (490 miljoen euro). Twitter draaide een nettoverlies van 116 miljoen dollar, iets meer dan een jaar eerder. Investeerders reageerden teleurgesteld op de resultaten; voorbeurs dook het aandeel van Twitter bijna 10 procent in de min.

Advertenties

Opvallend genoeg heeft Twitter zijn inkomsten uit advertenties met 8 procent zien dalen. Er waren bijna twee keer zo veel interacties met advertenties, maar de kosten per interactie halveerden ruim. 

Daar staat tegenover dat Twitter 26 procent meer verdiende aan datalicenties. Bedrijven kunnen het sociale netwerk betalen om toegang te krijgen tot de volledige stroom openbare tweets.

Twitter zet ook steeds meer in op het aanbieden van live-video, onder meer in samenwerking met het zakelijke nieuwskanaal Bloomberg en tennistoernooi Wimbledon. In het tweede kwartaal bood Twitter ruim 1.200 uur aan live-video's aan, twee keer zo veel als een half jaar eerder. In totaal keken 55 miljoen mensen naar de livestreams.