Ziggo heeft zijn televisiedienst Ziggo Go vernieuwd, waardoor ook gebruikers van Google Chrome, Mozilla Firefox en Microsoft Edge hier gebruik van kunnen maken.

De dienst, die eerder bekendstond als Horizon Go, gebruikte nog de oude Microsoft-plugin Silverlight, die door de meeste moderne browsers niet meer wordt ondersteund.

Vanaf woensdag is een nieuwe versie van Ziggo Go beschikbaar, die gebruikmaakt van de modernere technologie HTML5. Daarom kunnen gebruikers van Chrome, Firefox en Edge de dienst nu ook weer gebruiken om live en eerder uitgezonden tv-programma's te kijken.

Volgens Ziggo gaat het nog om een test, maar de HTML5-videospeler is wel voor alle klanten beschikbaar. De nieuwe versie werkt nog niet in Safari en zal überhaupt nooit gaan werken in Internet Explorer op Windows 7.

Ziggo erkent dat het lang heeft geduurd om af te stappen van de verouderde Silverlight-plugin, die door andere mediabedrijven al jaren geleden bij het oud vuil werd gezet. "We hebben hierbij te maken met afspraken en verplichtingen richting leveranciers van onze content", schrijft het bedrijf. "Om die allemaal binnen HTML5 te laten werken hadden we een behoorlijke uitdaging."