VATICAANSTAD - Paus Johannes Paulus II wil dat priesters zich meer gaan begeven op internet. Bovendien moet het woord van God meer via de media worden verspreid. Dat heeft de paus geschreven in een apostolische brief die maandag is verschenen.

In het schrijven stelt de paus dat de media zeer belangrijk zijn geworden. Ze zijn de 'belangrijkste middelen van leiding en inspiratie voor veel mensen' en moeten daarom worden gebruikt ten gunste van de kerk.

'Wees niet bang'

Kerkelijke vertegenwoordigers zouden bij het mediaoffensief gebruik moeten maken van alle soorten communicatie, en dus ook van internet. "Wees niet bang voor nieuwe technologieën. Die horen tot de geweldige zaken die God ons ter beschikking heeft gesteld om de waarheid te ontdekken, te gebruiken en te openbaren", aldus de paus in de brief. De media zelf riep de heilige vader op om verantwoording te nemen voor vrede, solidariteit en hereniging.

Maandag maakte het Vaticaan bekend dat de 84-jarige paus woensdag niet een gehele audiëntie houdt, maar alleen vanuit zijn raam aan het Pietersplein de gelovigen zegent.