In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de afgelopen week. Deze week bespreken we de onthulling dat de Nederlandse politie een maand lang uitbater is geweest van de digitale zwarte markt Hansa. Ook hebben we het over de Hyperloop-plannen van Tesla-baas Elon Musk.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (7 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Dark web

Een flinke onthulling: de Nederlandse politie is een maand lang stiekem uitbater geweest van een van de grootste digitale zwarte markten op het 'dark web', een deel van het internet dat alleen anoniem te gebruiken is.

Via de site Hansa werden onder meer grote hoeveelheden drugs verkocht. De politie heeft honderden Nederlandse adressen kunnen verzamelen die betrokken waren bij de handel. Er wordt internationaal samengewerkt om diensten in het buitenland informatie te geven over de gebruikers van Hansa.

Hoe heeft de politie deze actie kunnen uitvoeren, en wat zijn de gevolgen voor het vertrouwen in het dark web?

Hyperloop

Tesla-baas Elon Musk is optimistisch: hij wil een tunnel van honderden kilometers graven tussen New York en Washington D.C. In die tunnel moet een Hyperloop, een supersnelle trein in een vacuümbuis, gaan rijden.

Musk zegt 'mondelinge toestemming' te hebben voor het project, maar wat betekent dat? En hoe lang gaat het nog duren voordat zo'n Hyperloop-tunnel werkelijkheid is?

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.